Rihu ry

Puuryhmä

Projektit

    Rihun metsälohkot

    Nooan Arkki

    Pälkäne

    Rymättylä

    Jollas

    Snellman-
    korkeakoulu

    Rantasalmi

Tehdäänpä keitaita

Kasvi- ja maisema-
regeneraatio


Planeettapuut

Kurssit ja tapahtumat

Linkit

Yhteystiedot


Viim. päivitys 16.12.2013Snellman-korkeakoulu


Snellman-korkeakoulu


Snellman-korkeakoulu on henkisen kasvun korkeakoulu, jossa opetetaan steinerpedagogiikkaa, varhaiskasvatusta, taideaineita, ja siellä on toiminut biodynaamisen viljelyn- ja luonnonhoidon linja. Snellman-korkeakoulu aloitti toimintansa vuonna 1980. (www.snellman-korkeakoulu.fi)

Korkeakoulun suunnittelun lähtökohtana on ollut J.V. Snellmanin ja Rudolf Steinerin kasvatusfilosofinen ajattelu. Biodynaamisen viljelyn linjaa ei tällä hetkellä ole, mutta Keudan Mäntsälän maaseutuoppilaitoksessa voi opiskella luonnonmukaista viljelyä biodynaamisin painotuksin. (Keudan sivuille tästä)

Snellman-korkeakoulu sijaitsee kauniissa ympäristössä Jollaksessa meren rannalla. Koulun pihapiiriä ja ympäristöä on hoidettu jo kolmekymmentävuotta biodynaamisesti. Pensaiden, perennojen ja hyötykasvien lisäksi koulun pihalla kasvaa tammia, saarnia, jalavia, kirsikoita, hevoskastanjoita, pähkinäpensaita, havupuita, koivuja sekä muita kotoisia lehtipuita. Pihalla on myös omenapuita, luumupuu ja päärynäpuu. Neljä omenapuista kasvaa kummussa ja päärynäpuu niiden keskellä. Omenapuukumpu on perustettu juuri omenapuita varten, jotta puut pystyisivät kasvattamaan syvät juuret ja kasvamaan isoiksi sekä kantamaan laadukkaita maistuvia omenoita.

Puuryhmä hoitaa kummun omenapuita ja tarkoituksena on hoitaa myös muita planeettapuita. Ryhmä kokoontuu muutaman kerran vuodessa Jollakseen talkoilemaan, tapaamaan, kokemaan ja oppimaan. Samalla ryhmä on hoitanut Jollaksen metsikköä. (HH)

Päivitys: Kesän 2013 aikana omenapuukummun puita hoidettiin muutaman kerran. Puita leikattiin, maata muokattiin runkojen ympäriltä, taimia istutetiin uuden puun perusrungoksi kuolleen tilalle. Talkoissa mukana Heidi, Jesse, Hilkka ja Jukka. (MJL)