English
Kvintiili 72 Sääkurssit Keskustelu Palaute
Etusivu
Johdantoa ja ohjeita
Sääpartituurit
Ilmastonmuutos
Laajennettu luonnontiede

Todellisuutemme
neljä tasoa


Miten toimii?

Mihin perustuu?

Kuka oli Steiner?

Esimerkkisovellus:
Biodynaaminen viljely


Kasviregeneraatio

Tuloksia tuhkapreparaatista

Tutkimuksia

Ajankohtaista


Laajennettu luonnontiede
8.7.2006.
Viim. päivitys 29.4.2016

Pitkän aikavälin sääennusteet

Laajennettu luonnontiede tarkastelee maapalloa sekä koko planeettajärjestelmää - kiintotähtiä myöten - yhtenä suurena, elävänä kokonaisuutena.

Laajennetussa luonnontieteessä tutkitaan fyysisten ilmiöiden lisäksi fyysisen tason ulkopuolisia voimia, jotka vaikuttavat fyysiseen tasoon. Nämä voimat eivät ole suoraan fyysisin laittein mitattavissa, mutta ne voidaan silti tunnistaa useammallakin tavalla.

Samoin laajennetussa luonnon- tieteessä otetaan käyttöön antiikin filosofien neljä elementtiä - maa, vesi, tuli ja ilma, tai oikeammin: kylmyys, kosteus, lämpö ja kuivuus/valo, eteerisen tason neljä peruslaatua - "maailman alkuaineet".

Niitä käytetään eteerisessä muodossaan mm. kasvien kasvun säätelyssä sekä mehiläistenhoidossa ja ne ovat osoittautuneet oivallisiksi työvälineiksi myös pitkän aikavälin sääennusteissa.

Ehkä tunnetuin esimerkki laajennetun luonnontieteen sovelluksista onkin biodynaaminen viljely, joka sai ensimmäisen professuurinsa Kasselin yliopistossa vuonna 2003.
Vesiportaat

Toistaiseksi ehkä tuntemattomin esimerkki on biodynaamiseen viljelyyn liittyvä kasviregeneraatio, eräänlainen 'äärimmäinen' kasvinjalostusmenetelmä, joka hyödyntää vahvasti ja erinomaisin tuloksin planeettavaikutuksia, ja jota voidaan pitää vastakohtana ja vaihtoehtona geenimuuntelulle. Näistä saamme jatkossa apua erilaisten planeettavaikutusten ymmärtämiseksi.

Mitä Steiner sanoi? (Engl.)

Steiner Books

Suomenkielistä kirjallisuutta