English
Kvintiili 72 Sääkurssit Keskustelu Palaute
Etusivu
Johdantoa ja ohjeita
Sääpartituurit
Ilmastonmuutos
Laajennettu luonnontiede

Todellisuutemme
neljä tasoa


Miten toimii?

Mihin perustuu?

Kuka oli Steiner?

Esimerkkisovellus:
Biodynaaminen viljely


Kasviregeneraatio

Tuloksia tuhkapreparaatista

Tutkimuksia

Ajankohtaista


Kasviregeneraatio 20.1.2007


VIDEO:

Georg Wilhelm
Schmidtin luento
KASVI-
REGENERAATIOSTA


(saksaksi)


Tarkan kylvöajan
laskeminen

Esimerkki kasviregeneraatiosta

Kasviregeneraatio tarkoittaa heikentyneen kasvin luontaisen terveyden ja vastustuskyvyn palauttamista. Samoin regeneraatiolla pyritään saamaan esiin lajinsisäinen monimuotoisuus, jotta löydetään erilaisiin olosuhteisiin parhaiten sopeutuvat muodot. Tämä koskee kaikkia ravintokasveja, hedelmäpuita ja yleensä kaikkia puulajeja.

Aluksi tarkkaillaan kasvin senhetkistä tilaa, mitä siitä puuttuu, mitä se tarvitsee lisää. Toivottuja ominaisuuksia voivat olla esim. elinvoima, lisääntymisvoima, hedelmänmuodostus, satoisuus, aromi, vastustuskyky tauteja tai tuholaisia vastaan, varastointikestävyys, vankka rakenne, syväjuurisuus tai vaikkapa oksien muodostus.

Näitä ominaisuuksia voidaan lisätä erilaisin planeettavaikutuksin, JOS maa on elävää. Ajoittamalla kylvöhetki sellaiseen aikaan, jolloin Kuu on oppositiossa tai trigonissa toivottuja ominaisuuksia välittävän planeetan kanssa, saadaan tämä ominaisuus välittymään siemeneen.

Ohessa on esimerkki vanhasta kauppalajikkeesta, Ensi-rukiista.

Ensi-rukiin normaalisadon parhaat tähkät pysyivät 15-18 jyväparin suuruisina. Koeruuduissa, joissa ainoastaan kylvöaikoja vaihdeltiin, tähkien koko ja ulkonäkö vaihtelivat ruuduittain eri tavoin. Joissakin ruuduissa tähkiin tuli paksuutta lisää ja jyväkoko suureni selvästi, joissakin vain tähkän muoto muuttui tai helpeitten osuus lisääntyi.

Eniten 'normaalitähkistä' poikkesivat koeruutu 4:n kolmijyväiset tähkät, joissa maaelementin vaikutus oli selvä, sekä Jupiter-tähkät seuraavana vuonna - samasta siemenerästä ja samalla koealueella - jotka parhaimmillaan yltivät 23:een jyväpariin. Siinä yhdistyivät Jupiterin valovaikutus sekä Kuun ja Jupiterin lämpötrigoni. Kasviregeneraation kehittäjä G.W.Schmidt suositteli jatkamaan Jupiter-tähkän kokeita seuraavaksi hedelmällisempään suuntaan Venuksen ja Merkuriuksen lämpökonstellaatioilla. Voimakas Jupiterin valovaikutus muuttaisi jatkossa tähkää liian heinämäiseen suuntaan. Lannoitusta koeruuduissa oli tuskin lainkaan, ainoastaan äärimmäisen pieni mausteenomainen elävöittävä annos kypsää kompostia.

Regeneraatiota voidaan tehdä ainoastaan muuntelemattomille kasvilajikkeille, ei hybrideille eikä geenimuunnelluille kasveille. Siksi vanhojen muuntelemattomien ravintokasvien ja viljalajikkeiden säilyttäminen ja ylläpito on äärimmäisen tärkeää.

Lisää kasviregeneraatiosta:

*Artikkeli 'Monimuotoisuudella ilmastomuutosta vastaan'
Puutarha&Kauppa - lehti 50/2000
*Planeettapuut
*Mark Moodie: Seeds
*Netzwerk Über-Leben e.V.
*Pflanzenzuchtverein Rittershain e.V.
*Tarkan kylvöajan laskeminenKontrollitähkiä

Maaelementti-tähkiä

Jupiter-tähkiä

Quintile72.net JJK